Terreur kinderpornozaak Zandvoort: Klacht bij Comité P

Marcel.kleindochtertje.jpg

Het Comité P. dat de werking van de politiediensten moet controleren, antwoordde zopas dat het een onderzoek zal instellen naar de maandenlange terreur in Herentals en de betrokkenheid van de genaamde Victor V. die dank zij het Herentalse sp.a-bestuur en de Herentalse burgemeester Jan Peeters tot voorzitter van de Herentalse Commissie voor Veiligheid en Justitie en tot bestuurslid van de politieraad Zone Neteland werd benoemd.

Victor V. lijkt nu voor het eerst te zijn opgepakt voor verhoor terwijl hij door zijn sms-je met een doodsbedreiging op 17.12.2012 de terreurcampagne in gang zette.

Het feit dat Victor V. in contact lijkt te staan met de teroriserende bende en zelfs een politie-scanner gebruikt om de bende te steunen, wijst er op dat er dringend moet ingegrepen worden.

Ook het feit dat de hoofdinspecteur van de politie van Herentals geen klacht inzake een door de bende gepleegde aanslag wilde noteren en bepaalde Herentalse politieagenten de slachtoffers beschuldigden, maakt een dringend optreden van de federale overheid die stelt dat de ‘veiligheid van alle burgers een absolute prioriteit is van de regering’ (Premier Di Rupo) noodzakelijk.

De Werkgroep Morkhoven diende ook vroeger al klachten in bij het Comité P. omtrent bepaalde politieagenten te Herentals, wat niet wil zeggen dat heel het Herentalse politiekorps niet deugt.

Men mag immers niet vergeten dat de Justitie van Turnhout naliet om op te treden in deze zaak en dat Minister van Justitie A. Turtelboom (Open VLD) zich achter het principe van de scheiding der machten verschuilt om niet op te treden terwijl zij de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef aanstelde…

====

1.3.2007

Klacht bij Comité P

KLACHT BIJ HET COMITÉ P – POLITIE WORDT DOOR POLITICI GECONTROLEERD

Comité P

t.a.v. De Heer Guy Cumps

Ondervoorzitter Comité P

 

Geachte Heer,

Uw referte : K/17805/2007/O/02-kl-14897/2007

Betreft: mijn klachten

Bedankt voor uw antwoord inzake mijn klacht van 23.2.2007 bij het Comité P.

Ik vind het weer typisch voor het Comité P dat men wél kan antwoorden op mijn klacht omtrent een advocaat waarbij men mij terecht zegt dat ik mij tot de Orde van de Advocaten moet wenden terwijl al mijn klachten over het optreden van de politie van Herentals tegenover actievoerder Marcel Vervloesem en in verband met het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor V., na een jaar ‘onderzoek’ in de vuilbak werden gekieperd.

Ik verwijs ondermeer naar:

– mijn klacht bij het Comité P. inzake de twee Herentalse politieagenten die het proces-verbaal van een klacht van een minderjarige en diens vader tegen het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor V. spoorloos deden verdwijnen.

– mijn klacht tegen dezelfde Herentalse politieagenten omdat zij Victor V. nooit terzake hebben ondervraagd.

– mijn klacht tegen deze Herentalse politieagenten omdat omdat zij enkele weken na het opmaken van hun proces-verbaal, de jongen gedurende 8 uren lang ondervroegen en met suggestieve vragen onder druk zetten waardoor zij wisten te bekomen dat de klacht van deze minderjarige tesamen met twee andere klachten van minderjarigen, tegen Marcel Vervloesem kon worden gebruikt.

– mijn klacht tegen dezelfde Herentalse politiagenten omdat die tijdens het zogenaamd onderzoek van het Comité P naar mijn voornoemde klachten, twee huiszoekingen bij Marcel Vervloesem deden omdat zij zogenaamd veronderstelden dat één van de drie jongeren die uit een gesloten instelling was ontvlucht, zich bij Marcel Vervloesem in huis had verscholen.

– mijn klacht omtrent het feit dat de politie van Herentals niets deed met de 30-tal processen-verbaal die ik op 23.10.2006 aan procureur-generaal Dekkers bezorgde en waarin beschreven staat hoe dat Victor V. zedenfeiten met kinderen en minderjarigen pleegde.

Het Comité P. dat door het parlement werd opgericht om de werking van de politiediensten te controleren, zal mijn klachten waarschijnlijk nooit onderzoeken gezien Victor V. na zijn benoeming tot bestuurslid van het OCMW te Herentals (Dienst Jeugdzaken) nu tot lid van de Herentalse politieraad werd benoemd waarvan de Herentalse burgemeester, Sp.a-kamerlid Jan Peeters, de voorzitter is.

De politiediensten worden door de politici gecontroleerd en niet door het Comité P.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens

Voorzitter VZW Werkgroep Morkhoven

VZW Werkgroep Morkhoven

Faiderstraat 10

1060 Sint-Gillis

Copie: parlementsleden

===

Foto: Marcel Vervloesem met één van zijn geterroriseerde kleinkinderen.

Advertisements

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: