Vandalen in Turnhout

Image

16 MAART 2013

De lokale politie heeft de vandalen kunnen identificeren die een tweetal weken geleden toesloegen in de nieuwbouw van het Sint-Pietersinstituut in de Jubileumlaan. Het gaat om een vijftal jongeren van rond de veertien en vijftien jaar oud.

De politie kon al snel een van de jongeren oppakken en kwam zo ook bij zijn kameraden die bij de feiten aanwezig waren. De school moet nu een schadenota opmaken en aan de politie bezorgen. De kosten worden vermoedelijk verhaald op de ouders. De school is opgelucht dat de daders gevonden zijn.

http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/vandalen-die-toesloegen-in-sint-pieter-geidentificeerd.aspx

Vandalen slaan vierde keer toe in Sint-Pieter

07/03 TURNHOUT (2300) Vandalen hebben voor de vierde keer op amper zes maanden tijd ernstige vandalenstreken uitgehaald in de basisschool van het Sint-Pietersinstituut in de Jubileumlaan. De schade loopt op tot vele duizenden euro’s. De daders zijn niet bekend.

Het Sint-Pietersinstituut is al een tijdje bezig met het uitbreiden van de school met een nieuwe sporthal, kleuterklassen en wat andere lokalen. In september gingen dieven al eens aan de haal met 300 meter stroomkabel voor het koper. Korte tijd later staken vandalen roofing in brand op het dak van de nieuwe sporthal en keilden ze de brandende roofing naar beneden, gelukkig zonder veel gevolgen.

Begin dit jaar waren er dan weer kleine incidenten, waarbij vandalen binnendrongen in de nieuwbouw om er wat tegels en draagbare blustoestellen te vernielen. Maar afgelopen weekend was het opnieuw prijs en dit keer waren de feiten wel zeer ernstig.

http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/vandalen-slaan-vierde-keer-toe-in-sint-pieter.aspx#

Advertisements

Tags: ,

5 Responses to “Vandalen in Turnhout”

 1. kruitvat Says:

  16 maart 2013

  Inbrekers en vandalen in cafés in Geel en Turnhout

  Er zijn opnieuw inbrekers en vandalen aan het werk geweest in cafés in Geel en in Turnhout.

  In café Keizershof in Turnhout stalen ze 2.500 euro en spoten ze de brandblussers leeg. In café De Kastaar in Geel namen ze de inhoud van de kassa mee.

  Ze stalen er ook een laptop mee. Vrijdag kregen ze bij de Kastaar opnieuw inbrekers over de vloer.

  Een van de inbrekers geraakte in Geel gewond. Mogelijk kan hij door het DNA-staal ontmaskerd worden.

  Ook bij het Tuincentrum van Aveve aan de Grote Steenweg in Geel waren er inbrekers actief. Ze stalen er het geld uit de kassa.

  http://www.nnieuws.be/nieuws/62586/inbrekers-en-vandalen-in-cafes-in-geel-en-turnhout/

 2. kruitvat Says:

  16 maart 2013

  Paul Goris van kleding Goris pakt opnieuw winkeldieven

  Vrijdagnamiddag hebben Paul Goris en zijn vrouw, uitbaters van Goris Kleding in de Zandstraat opnieuw dieven kunnen tegenhouden.

  Het was al de derde keer dat Goris dieven in zijn winkel kon betrappen en achtervolgde.

  Dit keer kon hij ze op de Grote Markt in Herentals tegenhouden.

  De vrouwen hadden enkele hemden ter waarde van 1.000 euro in hun handtassen. Twee vrouwen konden tegengehouden worden. Twee andere vrouwen werden in de winkel tegengehouden.

  Samen met een vijfde medeplichtige werden ze door de politie opgepakt. Ze moeten nog voor de onderzoeksrechter in Turnhout verschijnen.

  http://www.nnieuws.be/nieuws/62592/paul-goris-van-kleding-goris-pakt-opnieuw-winkeldieven/

 3. kruitvat Says:

  31.10.2011

  “Bedwelmd” meisje van 14 verdronken in Turnhoutse kasteelvijver

  In Turnhout is gisterenavond omstreeks 19.00 uur een 14-jarig meisje in de vijver rond het kasteel in het centrum van de stad beland. De brandweer kon het slachtoffer uit het water halen, waarop ze nog ter plaatse gereanimeerd werd. In de loop van de nacht is het meisje echter in het ziekenhuis overleden.
  Het zou gaan om een ongeval, maar de omstandigheden ervan zijn nog niet duidelijk. Mogelijk was het meisje bedwelmd door het inademen van een soort gas.

  “Wat er precies gebeurd is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het parket onderzoekt de zaak”, zegt Turnhouts burgemeester Francis Stijnen (CD&V).

  “De hulpdiensten hebben er nog alles aan gedaan om het meisje te redden, maar dat mocht niet baten.” Het kasteeldomein van Turnhout is vrij toegankelijk voor het publiek en een populaire trekpleister voor jongeren. (belga/mvl)

  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1341664/2011/10/31/Bedwelmd-meisje-van-14-verdronken-in-Turnhoutse-kasteelvijver.dhtml

  ===

  31.10.2011

  Meisje (14) onder invloed verdronken in vijver

  TURNHOUT – In Turnhout is een 14-jarig meisje overleden nadat ze onder invloed in de vijver rond het kasteel was beland. Het meisje had samen met enkele jongeren een soort aanstekergas gesnoven. Ze werd nog gereanimeerd maar overleed vannacht in het ziekenhuis.
  Hoe het meisje uit Oud-Turnhout precies in het water is gesukkeld is nog onduidelijk. Het ongeval vond zondagavond rond 19 uur plaats. De andere jongeren verwittigden de hulpdiensten. Duikers van de brandweer konden het meisje nog uit de vijver halen, maar vannacht bezweek ze in het ziekenhuis.

  ‘Wat er precies gebeurd is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het parket onderzoekt de zaak’, zegt Turnhouts burgemeester Francis Stijnen (CD&V). ‘De hulpdiensten hebben er nog alles aan gedaan om het meisje te redden, maar dat mocht niet baten.’

  Gas gesnoven

  Volgens getuigen was het meisje onder de ogen van haar vriendje de ondiepe vijver ingewandeld, schrijft Gazet van Antwerpen. Ze zou volgens haar vriend naar het kasteel zijn gezwommen. Op een bepaald moment ging het mis. Volgens jongeren die haar kennen, kwam het meisje nog een paar keer boven, maar verdween ze toen definitief onder water.

  Jongelui die in de buurt van het kasteel rondhingen, verklaarden hoe het meisje ‘multigas’ had geïnhaleerd uit een fles die normaal wordt gebruikt om aanstekers mee te vullen. ‘Ze was zo stoned als een garnaal toen ze in de vijver belandde’, zei een van hen.

  Vriend durfde water niet in

  De vriend van het meisje zag hoe ze in de problemen kwam, maar durfde het water niet in, verklaarde de Turnhoutse brandweer. Volgens de eerste vaststellingen is er echter geen sprake van schuldig verzuim. De jongen wees de plaats aan waar zijn vriendinnetje was onder gegaan. In het donker en in de uitgestrekte vijver was het ook voor de brandweer niet makkelijk om haar te vinden. Ze lag uiteindelijk 15 tot 20 minuten in het water.

  In Het Nieuws op vtm vertelden de stief- en halfbroer van het meisje dat ze niet begrijpen waarom niemand het water inging om haar te redden. Zij wisten naar eigen zeggen niet dat hun zus experimenteerde met het inhaleren van gas.

  Het kasteeldomein van Turnhout is vrij toegankelijk voor het publiek en een populaire trekpleister voor jongeren. Maandagmiddag brachten klasgenoten van het slachtoffer een bezoek aan de plaats van het ongeval.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111031_006

 4. kruitvat Says:

  31/10/11

  “Bedwelmd” meisje van 14 verdronken in Turnhoutse kasteelvijver

  In Turnhout is gisterenavond omstreeks 19.00 uur een 14-jarig meisje in de vijver rond het kasteel in het centrum van de stad beland. De brandweer kon het slachtoffer uit het water halen, waarop ze nog ter plaatse gereanimeerd werd. In de loop van de nacht is het meisje echter in het ziekenhuis overleden.

  Het zou gaan om een ongeval, maar de omstandigheden ervan zijn nog niet duidelijk. Mogelijk was het meisje bedwelmd door het inademen van een soort gas.

  “Wat er precies gebeurd is, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het parket onderzoekt de zaak”, zegt Turnhouts burgemeester Francis Stijnen (CD&V).

  “De hulpdiensten hebben er nog alles aan gedaan om het meisje te redden, maar dat mocht niet baten.” Het kasteeldomein van Turnhout is vrij toegankelijk voor het publiek en een populaire trekpleister voor jongeren. (belga/mvl)

  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1341664/2011/10/31/Bedwelmd-meisje-van-14-verdronken-in-Turnhoutse-kasteelvijver.dhtml

  ===

  31 okt 2011

  Meisje (14) onder invloed verdronken in vijver Turnhout

  In Turnhout is vannacht het 14-jarig meisje gestorven dat onder invloed van drugs in de vijver rond het kasteel belandde. Haar vrienden verwittigden de hulpdiensten, maar die konden de tiener uiteindelijk niet meer redden.
  Het groepje jongeren hing gisteravond rond het kasteel van Turnhout. Hoe het meisje in het water sukkelde is nog onduidelijk. De jongeren hadden samen een soort aanstekergas gesnoven. Na het voorval hebben zij de hulpdiensten verwittigd. Duikers van de brandweer haalden het meisje uit de vijver, waarna ze ter plaatse nog gereanimeerd werd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze vannacht uiteindelijk is overleden.

  De burgemeester van Turnhout betreurt het tragisch incident. “Ik weet er niet meer van. Maar we weten dat jongeren experimenteren”, reageerde Francis Stijnen vanmorgen. (IV)

  http://www.clint.be/actua/binnenland/meisje-14-onder-drugs-verdronken-vijver-turnhout

  ===

  31/10/11

  Tienermeisje verdrinkt onder invloed in Turnhoutse vijver

  TURNHOUT (2300) Een meisje van 14 is afgelopen nacht overleden nadat ze zondagavond in de vijver van het kasteel van Turnhout was beland. Het meisje had aanstekergas gesnoven.
  Volgens getuigen was het meisje rond 19 uur onder de ogen van haar vriendje de ondiepe vijver ingewandeld rond het kasteel van Turnhout, dat vandaag als gerechtshof dienstdoet. Even later ging het mis. Volgens jongeren die haar kennen, kwam het meisje nog een paar keer boven, maar verdween ze toen definitief onder water.

  De brandweer kon het slachtoffer uit het water halen, waarop ze ter plaatse 45 minuten lang gereanimeerd werd. “Toen de ambulance richting ziekenhuis reed, had ze opnieuw een polsslag”, zei de brandweer, maar in de loop van de nacht is het meisje echter in het ziekenhuis overleden.

  Gas

  Het meisje was bedwelmd door het inademen van ‘multigas’, uit een fles die normaal wordt gebruikt om aanstekers mee te vullen. “Het parket onderzoekt de zaak”, zegt Turnhouts burgemeester Francis Stijnen (CD&V), die zijn medeleven overmaakt aan de familie van het meisje.

  De omgeving van het gerechtshof en De Warande is een notoire verzamelplaats voor hangjongeren van allerlei slag, die er niet zelden alcohol drinken en drugs gebruiken.

  De vriend van het meisje werd later door de politie meegenomen voor ondervraging. Ook de fles aanstekergas werd in beslag genomen.

  HMH

  http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/tienermeisje-verdrinkt-in-turnhoutse-kasteelvijver-2.aspx

 5. kruitvat Says:

  2/11/11

  Geen schuldig verzuim bij verdrinking meisje in vijver Turnhout

  TURNHOUT (2300) Het Turnhoutse parket gaat ervan uit dat Nicky V.B., het meisje dat zondagavond verdronk in de vijver van het Turnhoutse gerechtshof, onder invloed was van aanstekergas. Hoe ze in het water belandde, wordt nog onderzocht. Volgens de eerste vaststellingen pleegden de personen die aan de kant stonden geen schuldig verzuim.
  Zondag rond 18.45u verdronk Nicky V.B. in de vijver rond het historische kasteel van de hertogen van Brabant, waar nu het Turnhoutse gerechtshof is. Volgens haar vrienden had ze even daarvoor aanstekergas geïnhaleerd.

  Nicky belandde in het water terwijl een vriend toekeek. Toen ze in moeilijkheden geraakte, bleef de jongen aan de kant staan. Tijdens de ondervraging verklaarde hij aan de politie dat hij niet kon zwemmen.

  Het meisje lag 20 minuten op de bodem van de ondiepe vijver. Hulpverleners probeerden Nicky te reanimeren, maar ze werd hersendood naar het ziekenhuis gebracht. Daar stopte haar hart nog dezelfde avond met kloppen.

  Volgens het parket was de duisternis ingetreden en was niet exact bekend waar het slachtoffer onder het water verdween. “Bovendien waren de getuigen minderjarig”, aldus het parket.

  HHM

  http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/geen-schuldig-verzuim-bij-verdrinking-meisje-in-vijver-turnhout.aspx

  ===

  31.10.2011

  Meisje van 14 snuift gas en verdrinkt in vijver

  Een 14-jarig meisje is zondagavond in de vijver rond het gerechtsgebouw in Turnhout verdronken.

  Het drama met een groepje jongeren startte met een feestje en het snuiven van gas.

  De politie nam een gasspuitbus in beslag.

  Het duikteam van de brandweer was na het alarm snel ter plaatse. Helaas lag het meisje een 20-tal minuten onder water.

  Ze werd nog een uur lang gereanimeerd en in kritieke toestand naar het Sint-Elisabethziekenhuis gebracht.

  Hoe het meisje in het water terecht kwam, is niet duidelijk.

  http://www.nnieuws.be/nieuws/53153/meisje-van-14-snuift-gas-en-verdrinkt-in-vijver/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: