Herentals: Commissie voor veiligheid en politiebeleid

Image

Gemeenteraadszitting van 6 februari 2007

Aanwezigen : Jan Peeters – burgemeester en voorzitter Ingrid Ryken, Aloïs Verheyden, Mien Van Olmen, Anne-Marie Hendrickx, Jan Bertels, Jozef Schellens – schepenen Marcel Leirs, Kris Peeters, Raf Liedts, Luc De Cat, Guy Paulis, Daniël Marcipont, Gunther Verlinden, Martine Moriau, Bieke Beirinckx, Katrien Van den Broeck, Peter Bellens, Elke Van Dyck, Lise Bergen, Roel Vervoort, Victor Vervloesem, François Vermeulen, Marleen Geypens, Christel Heylen, Maria Rombouts, Marcel Van Dingenen – raadsleden Ria Van den Eynde – secretaris wnd.

De gemeenteraad stemt geheim over de verkiezing van de voorzitter van de commissie “veiligheid en politiebeleid”. De stembus bevat 27 stembrieven, gelijk aan het aantal stemmers. De stemopneming geeft volgend resultaat :

Liedts Raf krijgt 5 stemmen, Rombouts Marijke krijgt 1 stem, V. Victor krijgt 18 stemmen, blanco-stembiljetten 2

Victor V. heeft de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen verkregen.

BESLUIT: De gemeenteraad kiest tot voorzitter van de commissie voor veiligheid en politiebeleid: Victor Vervloesem

http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/index-3.html

‘De kandidaten van sp.a-Herentals danken de kiezers voor het gestelde vertrouwen’

15.10.2012

Vannacht, na lang  wachten op de verkiezingsuitslag, hebben sp.a en CD&V, besloten om voor de volgende legislatuur samen te werken aan een stevig beleid voor Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Onder leiding van burgemeester Jan Peeters zullen beide partners op basis van volledige gelijkwaardigheid  hun  bestuursakkoord uitwerken.

http://herentals.s-p-a.be/nieuws/bedankt-kiezers-2/

—-

Gazet van Antwerpen, 20.1.2012: Victor Vervloesem (47), naar eigen zeggen ook ooit verkracht door Marcel, is niet verbaasd door deze zoveelste coup de théâtre. “Afleren zal hij het nooit. Het is ziekelijk bij hem. De gevangenis zal daar niks aan veranderen. Of hij kan behandeld worden, betwijfel ik. Marcel gelooft zijn eigen leugens. Hij denkt ook dat hij God de Vader is . Ik ben blij dat hij uit Morkhoven weg is. Hij beweerde altijd dat de wijk het Koninkrijk tegen hem complotteerde, maar nu gebeurd het blijkbaar ook in Turnhout. Bon, de media-aandacht zal hem weer goed doen. Marcel staat graag in de belangstelling.”

http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/pedofiel-weer-in-…

Foto: Victor Vervloesem

Advertisements

Tags: , , , , ,

One Response to “Herentals: Commissie voor veiligheid en politiebeleid”

 1. kruitvat Says:

  Pedofiel weer in cel, nu na aanranding neef

  20/01/’12 TURNHOUT (2300) Marcel Vervloesem (59) is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van aanranding van zijn 15-jarige neef. De politie onderzoekt of er medeplichtigen in het spel zijn.

  Marcel Vervloesem (59) werd door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden op verdenking van aanranding van zijn 15-jarige neef. De politie onderzoekt of er medeplichtigen in het spel zijn. Het is niet de eerste keer dat Vervloesem tegen de lamp loopt. Op 6 februari 2008 werd hij, na een tien jaar durende juridische strijd, definitief veroordeeld tot vier jaar cel wegens seksueel misbruik van minderjarigen. In het najaar van 2010 kwam Vervloesem weer vrij. Het gerecht onderzoekt of er meerder daders bij het vermeende misbruik betrokken zijn.

  Vervloesem verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Die beslist dan over het feit of hij al dan niet aangehouden blijft. Volgens het parket geeft Vervloesem ‘een andere interpretatie van de feiten”.
  De man wordt verdacht van ‘aanranding met geweld’ en het misbruik van zijn gezag als familielid over het minderjarige slachtoffer. De zelfverklaarde pedofielenjager van weleer ontkent alle schuld.

  ‘Bewijzen’ Maar de moeder van het vermeende slachtoffer is formeel: “Het gaat over ernstige feiten. Mijn zoon werd onder bedreiging van een mes door Marcel seksueel vernederd bij Marcel thuis, in zijn woning aan de Steenweg op Oosthoven. Hij moest seksueel getinte spelletjes meespelen.” Volgens de vrouw heeft het gerecht bewijzen van de aanranding in handen. Het slachtoffer zou op zeker moment kans hebben gezien zijn mp3-speler op te zetten om de feiten op te nemen.
  Feit is dat een vriendin van de familie afgelopen dinsdag met de neef naar de lokale politie trok om klacht neer te leggen. Vervloesem werd een dag later opgepakt.
  Of er nog andere kinderen door de verdachte zijn benaderd en/of misbruikt moet verder onderzoek uitmaken.

  “Hij verandert nooit” Broer Victor Vervloesem (47), naar eigen zeggen ook ooit verkracht door Marcel, is niet verbaasd door deze zoveelste coup de théâtre. “Afleren zal hij het nooit. Het is ziekelijk bij hem. De gevangenis zal daar niks aan veranderen. Of hij kan behandeld worden, betwijfel is. Marcel gelooft zijn eigen leugens. Hij denkt ook dat hij God de Vader is . Ik ben blij dat hij uit Morkhoven weg is. Hij beweerde altijd dat de wijk het Koninkrijk tegen hem complotteerde, maar nu gebeurd het blijkbaar ook in Turnhout. Bon, de media-aandacht zal hem weer goed doen. Marcel staat graag in de belangstelling.”

  #Turnhout# Marc HELSEN

  http://www.gva.be/regio-kempen/turnhout/pedofiel-weer-in-cel-nu-na-aanranding-neef.aspx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: