Benoemingen OCMW Herentals

Image

Antwerpen, 25 augustus 2005

Geachte Mevrouw, Mijnheer,

Betreft: OCMW Herentals – benoemingen

Zoals ik u gisteren reeds schriftelijk mededeelde, lopen er twee verschillende gerechtelijke onderzoeken tegen het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor V. die zopas tot OCMW-bestuurslid van de Stad Herentals werd benoemd en die als lid van het Bijzonder Comité van het OCMW-bestuur mee beslist inzake juridische hulp, financiële hulp en Jeugdwerking.

Het eerste onderzoek waarvan sprake, is het gevolg van een klacht wegens zedenfeiten met een minderjarige. De minderjarige werd door de Herentalse rechercheurs Wim Grauwels en Peter Schellekens een vijftal maanden geleden verhoord en van dit verhoor werd een proces-verbaal opgemaakt. Op het ogenblik van Victor V.’s aanstelling, was het onderzoek in deze zaak nog lopende. Dhr. Cuylaerts, vader van de minderjarige, schreef hiervoor ondermeer naar De Heer Patrick Dewael, Minister van Binnenlandse Zaken (VLD).

Het tweede onderzoek is een gevolg van de klacht van Victor V. tegen Morkhoven-activist Marcel Vervloesem, waarin hij deze van ‘pedofilie’ beschuldigde. De Turnhoutse strafrechter François Caers besliste op 14.2.2005 dat Victor V. terzake een leugendetectortest diende te ondergaan. De uitslag van deze leugendetectortest zal op de zitting van 14.9.2005 van de correctionele rechtbank te Turnhout, ongetwijfeld ter sprake worden gebracht.

Op 23 april 2005 (4 maanden geleden) schreef ik in deze zaak ondermeer naar de volgende Herentalse schepenen en OCMW-raadsleden: Willy De Wachter, Marleen Helsen, Anne-Mie Hendrickx, Rita Claes, Wies Verheyden, Johny Grossard, Jan Bertels, Benny Nuyts, Jozef Schellens, Leen De Wijze, Petra Fransen, Fons Hardies, Gunther Verlinden, Ilse Cras, Martine Moriau, Alfons Vercalsteren, Tom Naets en Jan Vantigchelt.

Ik ontving echter geen antwoord tot nogtoe zodat ik veronderstel dat deze zaak niet ter sprake kwam op de vergaderingen van het Herentalse gemeente- en OCMW-bestuur.

Alhoewel ik aanneem dat het hier om een vergetelheid gaat, vind ik deze zaak zo ernstig dat ik thans klacht indien bij de Vlaamse en federale Ombudsdienst.

Overheidsdiensten moeten, volgens het huidige regeerakkoord, immers op een onberispelijke wijze functioneren en dit kan niet door middel van dergelijke politieke benoemingen.

In de hoop dat u deze kwestie correct zal afhandelen en in afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met vriendelijke groet,

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

VZW-ASBL Werkgroep Morkhoven
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis
werkgroep_morkhoven@hotmail.com
Nummer 443.439.557

GEEN ANTWOORD

http://socialisme-versus-activisme.skynetblogs.be/archives/category/algemeen/index-1.html/

– Van: Morkhoven
– Datum: 25 augustus 2005
– Aan: daniel.marcipont, schepen.roger.van.nuffel.herentals, jozef.schellens, schepen.kris.peeters.herentals, raf.liedts, els.sterckx, ans.vangiel, wies.verheyden, jan_bertels, muriel.poortmans, info.gevaro, celleirs, schepen.guy.paulis.herentals, marietjev, burgemeester.jan.peeters, fons.michiels, josvanthielen, schepen.alfons.vercalsteren.herentals, gunther.verlinden, martine.moriau, riajanssens, schepen.anne-mie.hendrickx.herentals
– Copie: kabinet.vanmechelenvlaanderen, remi.debrandt.e-gov, Patrick.dewael, an.bergs.e-gov, christian.dupont, sarah.raman.e-gov.be, contact.minfin, els.robeyns.e-gov, kabjv.be, kabinet.moerman.vlaanderen, kabinet.leterme.vlaanderen, kabinet.vanweert.fgov, kabinet.vandenbroucke.vlaanderen, christine.mahieu.e-gov.be, rudydemotte, nathalie.debonte.e-gov.be, oliver.schneider.e-gov.be, kabinet.vervotte.vlaanderen, premier.fed.be, federaalombudsman, christophe.ausloos.budget.fed, klachten.vlaamseombudsdienst, kabinet.keulen.vlaanderen
– Betreft: OCMW Herentals – benoemingen

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: