Kabinet-Milquet: Cédric Visart de Bocarmé, de procureur-generaal van Luik

Image

Transfer Visart de Bocarmé naar kabinet-Milquet tegen advies HRJ

26/12/11

Vrijdag raakte bekend dat Cédric Visart de Bocarmé, de procureur-generaal van Luik, kabinetschef wordt van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Dat blijkt nu in tegenspraak te zijn met een aanbeveling van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), zo staat te lezen in la DH/Les Sports.

De aanbeveling staat in een rapport van de HRJ over het onderzoek in de zaak Fortis. De Raad roept daarin op tot een aanpassing van het gerechtelijk wetboek om de detachering te verbieden van leden van het openbaar ministerie naar “strategische cellen” (ministeriële kabinetten) of ministeriële departementen andere dan die van Justitie.

Twee wetsvoorstellen die in de Kamer en de Senaat zijn neergelegd, hebben die aanbeveling overgenomen. (belga/sps)

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1368347/2011/12/26/Transfer-Visart-de-Bocarme-naar-kabinet-Milquet-tegen-advies-HRJ.dhtml

Procureur-generaal van Luik wordt kabinetschef Milquet

23/12/11

De procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé, wordt kabinetschef van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Dat heeft de minister vandaag meegedeeld.

Het is niet de eerste keer dat Visart op een ministerieel kabinet belandt. Van 1995 tot 1998 was hij adjunct-kabinetschef en kabinetschef bij de christendemocratische ministers van Justitie Melchior Wathelet en Stefaan De Clerck.

Visart werd advocaat in 1977. Vier jaar later trad hij toe tot de magistratuur. In 1990 werd hij procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Namen. In januari volgde hij op 51-jarige leeftijd Anne Thily op als procureur-generaal in Luik. Hij was toen de jongste procureur-generaal ooit.

Visart was kandidaat om zichzelf in die functie op te volgen, maar de Hoge Raad voor de Justitie achtte zijn kandidatuur niet geldig. In 2007 werd de duur van het mandaat beperkt tot twee termijnen van vijf jaar. Indien zijn mandaat hernieuwd was geweest, zou hij de functie twaalf jaar hebben uitgeoefend. (belga/adv)

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1367769/2011/12/23/Procureur-generaal-van-Luik-wordt-kabinetschef-Milquet.dhtml

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: