Fouad Belkacem: enkelband

Image

15/2/13  − Bron: belga.be

Fouad Belkacem, de woordvoerder van het ontbonden Sharia4Belgium, heeft de gevangenis van Antwerpen verlaten. Hij mag de rest van zijn straf uitzitten met een elektronische enkelband, meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De 30-jarige Belkacem zat acht maanden in de cel. Hij werd in juni vorig jaar opgepakt na het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek. In november kreeg hij daarvoor zes maanden cel voor het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegen niet-moslims. Hij had ook nog twee andere straffen van zes maanden achter zijn naam staan voor racisme en weerspannigheid. Hij kon tot eind november dit jaar in de cel blijven.

Een aanvraag tot voorwaardelijke vrijlating werd in december afgewezen. “Maar de aanvraag voor een elektronische enkelband is wel aanvaard”, zegt Laurent Sempot van het Gevangeniswezen. “Dat betekent dat hij zijn straf verder uitvoert, maar niet in de gevangenis. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: Belkacem mag geen sociale onrust stoken, want net daarvoor is hij veroordeeld. Hij mag onder andere geen contact hebben met de media. Anders kan hij terug in de gevangenis belanden.”

“Men wil mijn cliënt gewoon monddood maken”, vindt advocaat Sven Mary. “Dat hij nu een enkelband krijgt, is goed voor hem, maar hij had daar maanden geleden al recht op. Ik kan nu alleen maar hopen dat hij het licht gezien heeft en afstand neemt van zijn verleden.”

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1579852/2013/02/15/Fouad-Belkacem-zit-thuis-met-enkelband.dhtml

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: