Persvrijheid

PERSVRIJHEID: BELGISCHE JOURNALISTEN ONTVANGEN THOMAS MORE-PRIJS

28 October 2009

‘Vzw Werkgroep Morkhoven moet van het Internet verdwijnen’.  Dat was de titel van het laatste artikel op de skynetblog ‘Michel Vuijlsteke: ongecensureerd’ die, tesamen met twee andere skynetblogs van de vzw Werkgroep Morkhoven (waaronder ‘Doofpot Justitie’), door Skynet zonder enige mededeling gesloten werd.

Het artikel bood een kort historisch overzicht van al de pogingen om de vzw Werkgroep Morkhoven die al jarenlang tegen kindermisbruiken strijdt, van het Internet te verwijderen.

Daarbij werd ondermeer verwezen naar een petitie die in 2005 werd opgesteld.

De krant ‘Het Nieuwsblad’ dat de roddelverhalen over Morkhoven-medewerker Marcel Vervloesem via zogezegde interviews met ’slachtoffers’ verspreidde, publiceerde in haar editie van 10.5.2005 het onderstaande artikel in verband met deze petitie maar vergat erbij te vermelden dat de petitie afkomstig was uit de kringen van Victor Vervloesem, de halfbroer van Marcel Vervloesem die zij als eerste over de ‘folteringen en verkrachtingen door Marcel Vervloesem’ geinterviewd had.

De kleine lettertjes worden door de journalisten van kranten als Het Nieuwsblad wel eens vergeten waardoor de publieke opinie om de tuin wordt geleid.

De vzw Werkgroep Morkhoven heeft besloten om de Thomas More-prijs uit te reiken aan de Belgische journalisten die geloven dat hun lezers dommer zijn dan dom en alleen de titels van hun gepubliceerde artikels kunnen onthouden.

x97–

10/05/2005
Onderzoek naar sluiting website werkgroep Morkhoven
HERENTALS – Burgemeester Jan Peeters (SP.A) wil laten onderzoeken of het juridisch mogelijk is de website van de werkgroep Morkhoven van het internet te laten verwijderen.

Peeters zei dit tijdens de gemeenteraad maar voegde er meteen aan toe dat dit wellicht niet zal lukken.

De materie werd op tafel gegooid door raadslid Marleen Diels (CD&V) uit Morkhoven. ,,Als je Morkhoven intikt op een internet zoekmachine, kom je steevast erg prominent de site van de vzw Morkhoven tegen. Die groep heeft ons dorpje al heel wat negatieve aandacht bezorgd. Vooral de wijk Koninkrijk ligt onder vuur en dat hebben deze mensen zeker niet verdiend. xbb

,,Als er één rotte appel in de kist zit, wil dat niet zeggen dat de hele kist is aangestoken. Als de site niet meer bestaat raken we misschien al een beetje van dat slechte imago af. xbb

Dat de werkgroep niet goed is voor het imago van Morkhoven en Herentals gaf Peeters volmondig toe. ,,Een site verbieden kan echter niet zomaar. De domeinnaam met Morkhoven erin zal wel aangekocht zijn door de vereniging, een vzw. Die neem je dus niet zomaar af. Juridisch staat de frontman en de zaken waarvan hij hoofdelijk wordt beschuldigd ook los van de vzw. xbb

De burgemeester rondde af met een oproep. ,,Misschien kunnen we ondertussen allemaal proberen om met Morkhoven op een positieve manier naar buiten te komen. xbb

(MPH)

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=gk9enmau

Foto: Thomas More, humanistische vrijdenker en schrijver van ondermeer het politieke werkstuk ‘Utopia’

http://nl.wikipedia.org/wiki/Thomas_More

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: