Persvrijheid

CHRISTENDEMOCRATEN BLOKKEREN PERSVRIJHEID

Vervotte_2

Het Europees Parlement stemde vandaag tegen een resolutie voor persvrijheid in Italië en de rest van Europa. Europees parlementslid Bart Staes (Groen!) reageert teleurgesteld en wijst naar de verpletterende verantwoordelijkheid van CD&V-collega’s die met Berlusconi’s partij in de EVP-fractie zitten.

Dit is een zwarte dag voor persvrijheid in Europa. Wij groenen hebben in het Europees Parlement samen met socialisten en liberalen de kans gegrepen om de bizarre en slechte positie van journalisten in Italië aan te pakken. Maar ook om de geloofwaardigheid van de Europese Unie te vergroten. Helaas hebben de christendemocraten, waaronder CD&V, hun fractiegenoot premier Berlusconi de handen boven het hoofd willen houden. Het is een grof schandaal dat de christendemocraten zich als grootste politieke beweging in Europa keren tegen een basisrecht als vrije informatie en pluriforme media.”

Volgens Staes is er een spelletje gespeeld door het grote machtsblok in het Europees Parlement: “De christendemocraten hebben persvrijheid in Europa neergezet als een dada van de linkse politici. Verschillende keren poogden ze op een agressieve manier een debat over persvrijheid in het EP tegen te houden. Dat is toen mislukt. Vandaag was er op drie stemmen na geen meerderheid voor onze resolutie. Daarin stond onder meer dat de Europese Commissie snel aan de slag moet met een wetsvoorstel om mediaconcentratie in Europa aan banden te leggen.”

Paul Staes 
27.10.2009

Het volledige artikel op: 
Mediakritiek – ‘Christendemocraten blokkeren persvrijheid’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: