Marcel Vervloesem

MARCEL VERVLOESEM, LAATSTE NIEUWS: 30.12.2009

31 December 2009

http://doofpottenjustitie.weblog.nl/page/2/?repeat=w3tc

Traliesimages_2Brussel, 30.12.2009 – Marcel Vervloesem, de aktivist die bekend werd vanwege de onthulling van de kinderpornozaak Zandvoort die door de autoriteiten werd dichtgedekt, zit nu bijna 1,5 jaar in de gevangenis opgesloten.

Onlangs werd hij, omdat hij protesteerde tegen het feit dat de psycho-sociale dienst (PSD) van de gevangenis van Turnhout zijn dossier volledig blokkeerde, opnieuw gedurende 7 dagen lang in een onverluchte isoleercel opgesloten.

De stress en de opwinding over het afsluiten van zijn dossier en de opsluiting in de isoleercel maakten hem echter zo ziek dat er opnieuw voor zijn leven gevreesd werd.

Dank zij onze publicaties en de telefoons naar het kabinet van justitieminister Stefaan De Clerck enzoverder, besloot men Marcel Vervloesem de hoognodige medische verzorging te verstrekken. Er werd ook beslist om hem een grotere bewegingsvrijheid te geven, wat gezien de nog steeds onopgeloste problemen met zijn suikerziekte (zonder over zijn hartproblemen, kanker, nierproblemen enzoverder te spreken) een absolute medische noodzaak was.

Marcel Vervloesem mag nu driemaal per dag en gedurende 20 minuten telkens, naar het fitness-zaaltje gaan dat naast zijn cel is gelegen.
Zijn suikerspiegel heeft zich daardoor, en ook door de hoge dosis insuline die hij krijgt, een beetje gestabiliseerd.
Terwijl zijn suikerspiegel gedurende de afgelopen 10 dagen op 600 en meer stond, wat absoluut dodelijk is en waardoor hij op ieder moment in coma dreigde te geraken, staat deze thans op 270 en valt hij soms terug op 90, wat dan weer te laag is.

De vzw Werkgroep Morkhoven is van mening dat zwaar-zieke personen zoals Marcel Vervloesem uit wiens strafdossier (zoals de Hoge Raad voor de Justitie enkele dagen voor de uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen diende te erkennen), bovendien de ontlastende stukken verdwenen zijn, niet in een gevangenis thuishoren. Zeker niet als een minister van justitie zich tot in Nederland over de ‘overbevolking in zijn gevangenissen’ beklaagt.

Zij vindt ook dat het probleem met de psycho-sociale dienst (PSD) van de gevangenis van Turnhout die thans van de feestdagen profiteert, dringend moet opgelost worden.

Er moet ook klaarheid komen inzake de opmerkelijke verklaring van de Turnhoutse gevangenisdirecteur-attaché Eric Geudens. Deze zei in zijn negatief advies voor de strafuitvoeringsrechtbank, dat er een ‘ernstig risico bestond dat Marcel Vervloesem zich opnieuw zou aansluiten bij verenigingen die de pedofilie bestrijden en de media bespelen’.

De vzw Werkgroep Morkhoven richt zich over de werking van de PSD’s thans tot de kamerleden. De PSD’s in de gevangenissen werden immers opgericht om gevangenen te begeleiden inzake ‘reintegratie en reclassering’, zoals dat heet.

Het is afwachten of Minister van Justitie Stefaan De Clerck bereid is om de werking van de PSD’s, die door niemand wordt gecontroleerd waardoor deze justitiediensten gespecialiseerd zijn geraakt in sadistische machtspelletjes met gevangenen, terug op punt te stellen.
Gezien De Clerck voor een ‘menselijke justitie en voor een gevangenisstructuur in humane omstandigheden’ pleit, kan hij eigenlijk niet anders dan zijn stilzwijgen in deze zaak die tal van gevangenen en hun families treft, te doorbreken.

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

——————————

Schrijf:

Gevangenis Turnhout
t.a.v. Marcel Vervloesem
Afdeling 4 – Cel 86
Wezenstraat 1
2300 Turnhout (België)

(Gezien de briefwisseling soms wordt achtergehouden, is het aangeraden om brieven en/of postkaarten met een verzendingsbewijs op te sturen)

Men kan ook geldstortingen doen:
Op postchequenummer 679-2005528-53
Voor stortingen vanuit het buitenland: IBAN NR BE53 679-2005528-53
Met mededeling: massa gevangenen – vervloesem marcel – 07.10.1952

Bezoekaanvragen: via een brief met een kopie van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart aan Marcel Vervloesem.

Gevangenis Turnhout: 014 40 89 30
Werkgroep Morkhoven, Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis (België) 02 537 49 97

————————-

Soutien financiel de Marcel Vervloesem: IBAN NR BE53 679-2005528-53
Gevangenis Turnhout, tav Marcel Vervloesem, Sectie 4 – Cel 78, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (Belgique)
Communication: Massa gevangenen – Marcel Vervloesem – 07.10.1952

Pour une visite, il faut écrire une lettre xe0 Marcel Vervloesem avec votre demande et une copie recto verso de votre passeport

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: