China – België

MENSENRECHTEN: BELGIXC3XAB – CHINA

25 December 2009

http://doofpottenjustitie.weblog.nl/page/2/?repeat=w3tc

Chinese dissident krijgt elf jaar cel

1223hongkongchinadetained_full_23825.12.2009 – De bekende Chinese dissident Liu Xiaobo is vrijdag in Peking veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Dat heeft een van zijn advocaten laten weten. De 53-jarige hoogleraar literatuur stond terecht voor ”pogingen de bestaande orde omver te werpen”. De Verenigde Staten, de Europese Unie en mensenrechtengroepen spraken eerder van een politiek gemotiveerde rechtszaak en riepen China op de activist vrij te laten. Liu behoort tot de bekendste critici van de manier waarop de Chinese autoriteiten met de burgerrechten omgaan.

Complete artikel: http://www.ad.nl

———————-

Belgische anti-kinderporno-aktievoerder zit in cel weg te kwijnen

TraliesimagesBrussel, 22.12.2009

 

Geachte parlementsleden,

Betreft: vraag om tussenkomst bij de minister van justitie

De situatie van de heer Vervloesem van de vzw Werkgroep Morkhoven die al bijna 1,5 jaar in de gevangenis is opgesloten, is dermate verslechterd dat hij zich in een pre-comateuse toestand bevindt tengevolge van een suikerspiegel die niet meer te controleren en soms zelfs niet meer te meten valt.

De heer Vervloesem heeft op drie weken tijd 8 kilogram verloren, heeft een zware brochitis gehad waarvoor hij 3.000 mg. anti-biotica per dag kreeg, heeft voortdurend braakneigingen, duizelingen, ziet niet goed meer, zegt dat hij weinig hongergevoel en voortdurend dorst heeft, kampt met uitdrogingsverschijnselen, ligt voortdurend op zijn bed omdat hij verzwakt en vermoeid is en niet meer in staat is om nog iets te doen en kan aan geen enkele activiteit meer deelnemen.

De voortdurende braakneigingen, de constante draaierigheid, de uitdrogingsverschijnselen, de constante vermoeidheid enzoverder, wijzen erop dat de heer Vervloesem eerstdaags in coma kan geraken.
De dood van de heer Vervloesem zou wel eens de volgende stap in de etappe kunnen zijn indien er voor Nieuwjaar niet wordt opgetreden.

Gedurende de afgelopen week, heeft de heer Boeykens, voorzitter van de vzw Werkgroep Morkhoven, het directoriaat-generaal van de penitentiaire inrichtingen en het kabinet van de minister van justitie per mail en telefonisch gecontacteerd. Zij zijn dus ruim op de hoogte zijn van de verstrekkendheid van dit dossier. Maar er kwam geen enkele reactie.

Complete brief: http://mensenrechten-droits-de-lhomme.skynetblogs.be/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: