Neteland nieuws: Corruptie bij Geelse Bouwmaatschappij

Herentalskoppie.jpg

28.2.2011

We publiceerden gisteren een bericht over een vrouw uit Noorderwijk (Morkhoven, Herentals) die een paar dagen geleden zelfmoord heeft willen plegen omdat de Geelse Bouwmaatschappij, na wat geknoei met de toekenning van sociale woningen, haar met haar gezin en 80-jarige zieke moeder uit haar woning wil zetten.

Vandaag stelden we vast dat onze FaceBook account was afgesloten en al onze berichtgeving omtrent de Geelse Bouwmaatschappij en de Stad Herentals dus verdwenen was. Toch heeft deze zaak hier en daar wat in beweging gebracht alhoewel van corrupte besturen natuurlijk niets te verwachten valt.

De dochter van Mevrouw Breughelmans kreeg vandaag een telefoontje van het Ministerie van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, waarin haar werd medegedeeld dat men ‘gezien de scheiding der machten niets in deze zaak kan doen’.
Wat men er niet bij zegt, is dat minister Keulen (VLD) enkele jaren geleden precies hetzelfde zei. Hij wachtte met zijn antwoord op de ingediende klachtbrief toen zolang dat de zaak voor de vrederechter kwam. En toen de zaak door de vrederechter werd gehandeld, antwoordde hij met de smoes dat hij, ‘gezien de scheiding der machten niets kon doen’. Op die manier handelt deze minister zijn dossiers dus af.
Toen we ons tenslotte met een klacht tot de Vlaamse Ombudsman richtten en wezen op de handelswijze van minister Keulen, kregen we, zoals te verwachten was, eveneens te horen dat men ‘gezien de scheiding der machten, de klacht niet verder kon onderzoeken’.

Mevrouw Breughelmans die, na gereanimeerd te zijn, gisteren nog steeds op de dienst Intensieve Zorgen van het Sint-Elisabetziekenhuis in Herentals lag, is vandaag reeds naar huis gegaan.

Wij vrezen echter het ergste in deze zaak omdat zij thuis opnieuw voor de zorgen van haar 80-jarige zieke moeder moet instaan en de Geelse Bouwmaatschappij intussen liet weten dat zij het vonnis van de vrederechter zonder meer zal uitvoeren.
Door het jarenlange proces liggen er ook een aantal deurwaardersexploten voor betalingen van gerechtskosten te wachten die bedoeld zijn om mevrouw Breughelmans en haar gezin volledig te breken.

Victor V, de man die destijds een klacht indiende tegen Morkhoven-activist Marcel Vervloesem en die reeds jarenlang in het bestuur van de Geelse Bouwmaatschappij zetelt, werd gisterenavond waargenomen in de Morkhovense café-dancing Berkenmus. Er diende blijkbaar iets gefeest te worden.

Berkenmus was ook het café van waaruit de journalisten van het programma Telefacts (VTM) destijds hun rechtstreekse getuigenissen uitzonden van Victor V. en enkele jongeren die beweerden dat Marcel Vervloesem hen ‘vroeger sexueel misbruikt en gefolterd had’.

Rond de kinderpornozaak Zandvoort (88.539 slachtoffers) die naar het peutermisbruik in Amsterdam leidde, blijft het intussen doodstil. De slachtoffers in deze zaak hebben zeker geen reden tot feesten.

http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/

———-

De (skynet)blogs van de vzw Werkgroep Morkhoven die uit duizenden webpagina’s bestaat, worden sinds 23.12.2012 versleuteld door Skynet (Belgacom) dat aanwendde dat de blogs ‘versleuteld werden omdat de blogbeheerder zijn account mogelijks heeft afgesloten en de blogs gewist heeft’.

Omdat de klachten bij de Skynet Klantendienst niet beäntwoord werden en de blogs versleuteld blijven, richtte de Werkgroep zich met een klacht tot de Ombudsman Telecommunicatie die haar klacht ‘ontvankelijk’ verklaarde.

Advertisements

Tags: , , ,

One Response to “Neteland nieuws: Corruptie bij Geelse Bouwmaatschappij”

 1. kruitvat Says:

  Een ex-fabrieksdirecteur mag, zonder op de wachtlijst te staan, een sociale woning van de Geelse Huisvesting betrekken en vervolgens zijn buren die er reeds meer dan 20 jaar wonen, met de steun van het bestuur van de Geelse Huisvesting, uit hun woning drijven.

  En dat terwijl er zo’n 1500 gezinnen op de wachtlijst staan…

  Waarom wenst Minister Van den Bossche dergelijke wantoestanden niet aan te pakken ?

  ====

  18 FEBRUARI 2012,

  1500 gezinnen staan op wachtlijst Geelse huisvesting

  GEEL – De Geelse huisvesting stelt verschillende huurwoningen ter beschikking in Geel. Niet enkel in Geel, maar ook in omringende gemeenten zijn ze eigendom van heel wat huurwoningen. Toch staan er in het arrondissement Turnhout 4.351 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning. In Geel staan 1497 gezinnen op de wachtlijst.
  Daarom roept de organisatie T’ ANtWOORD de Kempense politici op om deze problematiek zeker aan te pakken bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Met de campagen ‘Ieders stem telt!’ wil de organisatie het belang van lokaal en sociaal woonbeleid centraal stellen in de aanloop naar de verkiezingen op 14 oktober a.s.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLGVE_20120218_001

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: