Morkhoven archief: Cécile Bloch

Cécile Bloch

Fondation Princesse J. de Croÿ & Werkgroep Morkhoven www.kindergarten.be –www.morkhoven.eu

Op 5 mei 1986 werd de kleine 11-jarige Cécile Bloch vermoord weergevonden in de kelder van haar woonplaats. Een robotfoto van de verdachte werd uitvoerig verspreid. Alhoewel de dader tot nogtoe niet geïdentificeerd werd en nog steeds vrij rondloopt, kon men op basis van zijn DNA en zijn vingerafdrukken vaststellen dat hij tussen 1986 en 1994 nog vijf andere verkrachtingen en moorden pleegde.

In juni 1997 wist Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven beslag te leggen op de CD-ROMS van het nederlandse pedocriminele netwerk ‘Zandvoort’. Hij bezeude het materiaal aan de verschillende justitiediensten in Frankrijk, Nederland en België. Drie jaar later vroeg Elisabeth Gigou, Franse minister van justitie, via de televisie aan de journalisten of zij hun gegevens inzake de eerste CD-ROM ‘Zandvoort’ voor onderzoek aan justitie wilden bezeuen. De Franse justitie had voordien echter schriftelijk bevestigd had ontvangen en we kunnen ons afvragen waarom de Franse minister geen copie van de CD-ROM liet opvragen bij haar Belgische collega’s indien de CD-ROM zoek was. Serge Garde, journalist van ‘l’Humanité’, die de CD-ROM tevens in zijn bezit had gekregen, gaf deze onmiddellijk door aan de de procureur-generaal bij het Hof van beroep te Parijs. Hij werd in het lang en in het breed gefeliciteerd voor zijn daad die van een ‘oprechte burgerschap’ getuigde.

Jean-Pierre Bloch, vader van de vermoorde Cécile, kon bij de rijkswacht vervolgens de foto’s van 572 slachtoffertjes bekijken maar kon zijn vermoorde dochtertje helaas niet onder de slachoffertjes weervinden. Het parket van Parijs besloot daarop de gerechtelijke procedure ‘zonder gevolg’ te klasseren. Er waren immers ‘toch bijna geen Franse kinderen op de CD-ROM te zien’ en ‘strafrechterlijke daden konden er niet worden vastgesteld’.

Jean-Pierre Bloch contacteerde daarop een zekere mevrouw Hutsebaut, psychologe/profileuse/consultante van het Belgische gerecht die ook in het bezit van de CD-ROM Zandvoort bleek te zijn. Drie jaar nadien en 17 jaar na de moord op Cécile, herkende Jean-Pierre Bloch zijn dochtertje plotseling op de website van de Nederlandse vereniging Buro Zoeklicht op die de foto’s van de slachtoffertjes op de CD-ROM Zandvoort op haar site had gepubliceerd. Hij bracht de autoriteiten hiervan -maar zonder resultaat- op de hoogte.

Mevrouw Hutsebaut werkt op dat ogenblik aan de voorbereiding van een reportage die door France 2 over haar wordt gemaakt. In de reportage komt ook de zaak Bloch ter sprake maar vreemd genoeg fixeert Hutsebaut zich daarbij alleen maar op een oude matras die zich reeds bijna gedurende 20 jaar in de kelder bevond waar Cécile werd vermoord. Zij zegt geen woord over de vergelijkende analyses die zij van de foto’s (van een gewone foto van Cécile + van de foto op de site van Buro Zoeklicht) maakte.

Waren de resultaten van deze analyse negatief of positief geweest?

Wat de zaak nog vreemder maakt, is dat de ouders van enkele slachtoffertjes die beroep deden op Karin Hutsebaut, er de Werkgroep Morkhoven van beschuldigden, belangrijke informatie van de CD-ROMS Zandvoort ‘te hebben achtergehouden’ terwijl deze informatie inmiddels al 5 jaar lang in het bezit van het gerecht is. Het gerecht van Turnhout maakte van deze situatie zelfs gebruik om Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven te vervolgen ‘wegens het bezit van kinderporno’.

Op 25 januari 2004, laat de Stichting ‘Princesse de Croÿ’ die nauw met de Werkgroep Morkhoven samenwerkt, via een omzendbrief weten dat een meisje op de CD-ROM Zandvoort, na een vergelijkende analyse, kon geidentificeerd worden. In de omzendbrief wordt er gewezen op het feit dat de Belgische gerechtelijke autoriteiten nooit geen vergelijkende analyse maakten in het geval van Katrien De Cuyper, een meisje dat in 1991 te Antwerpen werd vermoord terwijl de foto op de CD-ROM Zandvoort een gezicht laat zien van een meisje dat als 2 druppels water op dat van de verdwenen Katrien De Cuyper lijkt. Nog geen vijftien dagen later worden er 2 Canadese kinderen op de site van Buro Zoeklicht (met de foto’s van de CD-ROM Zandvoort) geïdentificeerd, wat er lijkt op te wijzen dat de moordenaars/ontvoerders/verkrachters de foto’s van hun slachtoffers ook aan het pedocriminele netwerk Zandvoort (Nederland) verkochten. Enkele dagen geleden tenslotte, werd ook Cécile Bloch op dezelfde wijze geïdentificeerd …

Fondation Princesse J. de Croÿ & Werkgroep Morkhoven www.kindergarten.be –www.morkhoven.eu

====

De (skynet)blogs met duizenden webpagina’s van de vzw Werkgroep Morkhoven, worden nog steeds versleuteld door Skynet (Belgacom) dat aanwendde dat de blogs ‘versleuteld werden omdat de blogbeheerder zijn account mogelijks heeft afgesloten en de blogs gewist heeft’.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: