Dutroux cassettes

Videocassettes hadden Julie en Mélissa kunnen redden

20/08/10 11u42

Deze beelden hadden Julie en Mélissa kunnen redden. In december 1995 namen agenten tientallen videocassettes in beslag bij Marc Dutroux. Als ze toen allemaal grondig bestudeerd zouden geweest zijn, was België misschien wel een groot trauma bespaard gebleven. Hijzelf zat in die periode in de cel voor kleinere misdaden. De beelden, die woensdagavond uitgezonden werden door een Nederlandse zender, werden ook al tijdens het proces-Dutroux in 2004 getoond.

Op een van de video’s is te zien hoe Dutroux een minderjarig en vooraf gedrogeerd meisje verkracht. Daarnaast toont het monster ook fier de schuilplaats die hij in zijn kelder bouwde, waar hij ongestoord zijn slachtoffers kon martelen. Duidelijke aanwijzingen van pedofilie dus, die hem een verlengd verblijf in de gevangenis hadden moeten opleveren. In plaats daarvan werd Dutroux echter vrijgelaten. Sommige cassettes werden hem zelfs terugbezorgd. (svm)

Bekijk hier de spraakmakende Nederlandse reportage.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1147290/2010/08/20/Videocassettes-hadden-Julie-en-Melissa-kunnen-redden.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: