Dossier Dutroux op Wikileaks

Een deel van het onderzoeksdossier rond kindermoordenaar Marc Dutroux staat op WikiLeaks. De internationale klokkenluiderswebsite zou het dossier in 2009 online hebben gezet.

Volgens de Belgische justitie komen de 1235 pagina’s uit een deel van het dossier dat nog geheim is. Het was de bedoeling dat alleen onderzoeksrechter Langlois het te lezen kreeg.

In de stukken staat onder meer dat Dutroux ontkent dat hij de meisjes Julie en Melissa heeft aangerand. Ook staat er informatie over de anonieme getuige X1 in de stukken.

© ANP

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/08_augustus/25/buitenland/deel-dossier-dutroux-op-wikileaks.xml

——

Dossier Dutroux op Wikileaks is illegaal

24/08/10 20u29
“Dat het dossier Dutroux op het internet staat, is erg ongelukkig omdat de documenten uit een dossier komen dat nog altijd onder het geheim van het onderzoek valt”, zegt de procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé, vanavond op RTBF. Suzanne Hage, een gerechtsspecialiste gecontacteerd door de zender voegt daar aan toe dat het online zetten van het dossier “volledig illegaal is”.
Synthese verhoren
De kranten van SudPresse schreven vandaag dat 1.235 pagina’s uit het dossier Dutroux op Wikileaks staan. Het gaat om een synthese van alle processen-verbaal van de verhoren die bestemd waren voor onderzoeksrechter Langlois. De documenten zouden op 17 april 2009 online zijn gezet, staat te lezen op de site.
Uiteenlopende info
Het gaat om waarheidsgetrouwe, foute en erg uiteenlopende info die mensen ter sprake brengt die zich soms niets te verwijten hebben en die eenvoudig geciteerd worden in een onderzoek. Die worden zo misschien blootgesteld aan publiekelijke minachting op het internet, terwijl het gaat om elementen uit een gerechtelijk onderzoek die geheim moeten blijven”, legt de procureur-generaal uit.
In het document zitten de verhoren waarin Marc Dutroux categoriek ontkent dat hij Julie en Melissa heeft aangerand en getuigenissen van de getuigen omtrent X1. (belga/ep)

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1148939/2010/08/24/Dossier-Dutroux-op-Wikileaks-is-illegaal.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: